برای تقویت حافظه تا میتوانید این پنیر را بخورید

مطالعه دانشگاه سوئدی نشان میدهد مصرف بیشتر پنیر و خامه پرچرب با کاهش خطر زوال عقل در میانسالی و سالمندی مرتبط است.
به گزارش «اطلاعات آنلاین» به نقل از مدیکال اکسپرس، نتایج مطالعه دانشگاه استکهلم سوئد نشان می دهد که خطر زوال عقل در میان افراد میانسال و سالمندی که مقدار بیشتری پنیر و خامه پرچرب مصرف میکنند، کمتر است.
در این پژوهش، ۲۷۶۷۰ نفر به مدت ۲۵ سال پیگیری شدند که در این مدت ۳۲۰۸ نفر به زوال عقل مبتلا شدند. در میان افرادی که خطر ژنتیکی شناختهشدهای برای بیماری آلزایمر نداشتند، مصرف بیش از ۵۰ گرم پنیر پرچرب در روز با کاهش ۱۳ تا ۱۷ درصدی خطر آلزایمر همراه بود. چنین کاهشی در افرادی که حامل عوامل خطر ژنتیکی بودند، مشاهده نشد.
همچنین مصرف بیش از ۲۰ گرم خامه پرچرب در روز با کاهش ۱۶ تا ۲۴ درصدی خطر کلی زوال عقل ارتباط داشت. در مقابل، هیچ ارتباط معناداری برای شیر کمچرب یا پرچرب، شیر تخمیری یا غیرتخمیری، یا خامه کمچرب دیده نشد.
این نتایج از آن جهت قابل توجه هستند که سالها توصیههای بهداشت عمومی بر انتخاب لبنیات کمچرب برای کاهش خطر بیماریهای قلبی تاکید داشتهاند. این موضوع اهمیت دارد، زیرا بیماریهای قلبی و زوال عقل عوامل خطر مشترک زیادی دارند؛ از جمله فشار خون بالا، دیابت و چاقی.
ترکیب شواهد مطالعات پیشین نشان میدهد مصرف پنیر ممکن است با کاهش خطر بیماری قلبی نیز مرتبط باشد و لبنیات پرچرب لزوما خطر قلبیعروقی را افزایش نمیدهند. چندین مطالعه دیگر نیز بررسی کردهاند که آیا چنین الگوهایی در سلامت مغز هم دیده میشود یا نه، اما نتایج آنها یکدست نیست.
گردآوری: کلبه سرگرمی
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کلبه سرگرمی بنویسید.




