گوناگون

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

ژیگو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهاست که با گوشت نرم و آبدار و نان برشته، یک لقمه لذت‌بخش را به شما هدیه می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، طرز تهیه ساندویچ ژیگو ساده است و شما می‌توانید با گوشت گوساله، پیاز و سیر تازه، سبزیجات و ادویه‌ها این ساندویچ خوش‌طعم را در خانه برای خود و عزیزان‌تان آماده کنید.

بیشتر بخوانید:

۳ دستور غذایی ساده ، سریع ، کم کالری اما سالم برای روزهای شلوغ شما

مواد لازم

گوشت گوساله (ران یا سردست)۵۰۰ گرم
پیاز متوسط خلال شده ۱ عدد
فلفل دلمه‌ای رنگی خلال شده ۱ عدد
سیر ریز شده ۲ حبه
قارچ ورقه‌ای ۲۰۰ گرم
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
پودر پاپریکا ۱ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
کره ۲۵ گرم
آب ۵۰۰ میلی‌لیتر
اسفناج یا کاهو تازه به مقدار لازم
پنیر موزارلا یا پنیر گودا ۱۰۰ گرم
سس خردل ملایم ۳ قاشق غذاخوری
سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
آب لیمو تازه ۱ قاشق غذاخوری
نان باگت ۳ عدد

طرز تهیه

مرحله اول

گوشت گوساله را با دقت بشویید و چربی‌های اضافه آن را جدا کنید. گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا سریع‌تر و یکنواخت بپزد. در یک کاسه، گوشت را با نمک، فلفل، پودر پاپریکا و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و حداقل ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا گوشت‌ها طعم‌دار شوند.

مرحله دوم

کره را داخل یک ظرف مناسب قرار داده و آن را روی حرارت ذوب کنید؛ سیر ریز ‌شده را به آن اضافه کنید و ۳۰ ثانیه تفت دهید تا عطرش بلند شود. در ادامه گوشت‌ها را اضافه کنید و حدود دو تا سه دقیقه هر طرف را تفت دهید تا سطح آن طلایی شود. زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آب را به گوشت اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. اجازه دهید با حرارت ملایم گوشت به مدت دو تا سه ساعت بپزد تا کاملا نرم و مغزپخت شود.

در طول پخت، حدودا هر ۴۰ دقیقه یک‌بار گوشت را بررسی کنید و در صورت نیاز، مجدد آب اضافه کنید. پس از پخت، گوشت را از ظرف خارج کرده و چربی‌های اضافه آن را جدا کنید. در ادامه گوشت ژیگو پخته شده را ریش‌ریش کنید و آن را کنار بگذارید. برای پخت ژیگو با روش متفاوت، از دستور طرز تهیه ژیگو و فوت و فن‌های تهیه این خوراک فرانسوی هم غافل نشوید.

نکته: توجه داشته باشید که در صورت نیاز به افزودن آب، نباید مقدار آن خیلی زیاد باشد و نهایتا یک تا دو لیوان آب برای پخت گوشت ژیگو کافی است.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

مرحله سوم

در یک ظرف جداگانه، فلفل دلمه‌ای خلال شده را با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون با شعله ملایم حدود پنج دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شود. قارچ‌ها را به ظرف اضافه کنید و دو تا سه دقیقه دیگر با شعله نسبتا زیاد آن‌ها را تفت دهید تا آب قارچ تبخیر شده و رنگ آن‌ تغییر کند. در ادامه مقدار کمی نمک، فلفل و آب لیمو را به سبزیجات داخل تابه اضافه کرده و بعد از مدت کوتاهی شعله را خاموش کنید.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

مرحله چهارم

برای پیاز کاراملی، ابتدا پیاز خلال شده را در روغن داغ بریزید و با شعله ملایم حدود پنج دقیقه تفت دهید تا پیازها به آرامی نرم شده و رنگ آن‌ها طلایی شود. پیشنهاد می‌کنیم در حین کار، کمی آب به تابه اضافه کنید تا پیازها شل شده و به‌خوبی کاراملی شوند. تهیه پیاز کاراملی کار پیچیده‌ای نیست و برای یاد گرفتن تمام نکات و فوت‌وفن‌های آن می‌توانید نگاهی به مطلب طرز تهیه پیاز داغ کاراملی به سبک آشپزهای حرفه ای در کتاب کاله بیندازید.

برای سس ساندویچ هم باید سس مایونز را با سس خردل ملایم ترکیب کنید. این سس بسیار خوشمزه است و طعم طبیعی به ساندویچ ژیگو خانگی شما می‌دهد.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

مرحله پنجم

در مرحله پنجم از طرز تهیه ساندویچ ژیگو مقدار کافی از سس آماده شده را روی نان بزنید و گوشت ژیگوی پخته را داخل آن قرار دهید. سبزیجات تفت‌داده شده (فلفل و قارچ) را روی گوشت اضافه کنید و بعد هم مقداری پیاز کاراملی روی آن‌ها بریزید. اسفناج‌ها یا کاهوی تازه را به ساندویچ اضافه کنید و در نهایت پنیر موزارلا را روی مواد قرار دهید.

نیمه بالایی نان را روی مواد گذاشته و ساندویچ را به آرامی فشار دهید تا مواد کمی فشرده شوند. اگر معمولا ساندویچ‌ها را به روش پنینی نوش‌جان می‌کنید، کافی است ساندویچ آماده شده را برای ۲ دقیقه در ساندویچ‌ساز یا دستگاه گریل قرار دهید تا پنیر ذوب شده و سطح نان کمی برشته‌تر شود.

نکته ۱: اگر به توستر یا فر برای برشته کردن نان باگت دسترسی ندارید، نان‌ها را حدود یک دقیقه در تابه با حرارت ملایم قرار دهید تا برشته شوند.

نکته ۲: برای پنینی کردن ساندویچ می‌توانید از تابه گریل هم استفاده کنید.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

مرحله ششم

ساندویچ آماده شده را با یک چاقو تیز اره‌ای به بخش‌های مورد پسندتان برش دهید و در صورت تمایل آن را با چیپس سیب‌زمینی یا سیب‌زمینی سرخ‌کرده به همراه یک نوشیدنی خنک سرو کنید. برای تهیه چیپس خانگی خیلی ساده و سریع می‌توانید از این دستور کاربردی استفاده کنید.

آماده کرده یک ظرف بزرگ سیب زمینی سرخ‌کرده با روش متفاوت را هم می‌توانید از مطلب طرز تهیه سیب زمینی سرخ کرده هندی که پیش از این در کتاب کاله منتشر شده، یاد بگیرید.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

ساندویچ ژیگو در کنار سس کچاپ

برای اینکه ساندویچ ژیگو خانگی شما هم از نظر طعم و هم از نظر ظاهر مثل نمونه‌های رستورانی باشد، رعایت چند نکته ساده اما کلیدی ضروری است. این جزئیات کوچک باعث می‌شوند گوشت نرم‌تر، نان تردتر و طعم کلی ساندویچ دل‌پذیرتر شود.

استفاده از گوشت نرم و آبدار برای تهیه ژیگو

حتما از گوشت تازه و باکیفیت استفاده کنید و پخت را روی حرارت ملایم انجام دهید تا گوشت خشک نشود و لطافت خود را حفظ کند. در پایان پخت هم می‌توانید کمی کره به گوشت اضافه کنید تا عطر و لطافت آن دوچندان شود.

نان برشته و خوش‌عطر برای ساندویچ ژیگو

نان را قبل از سرو برشته کنید تا داغ و ترد بماند. اگر از فر استفاده می‌کنید، چند دقیقه آخر کمی کره یا روغن زیتون روی سطح نان بمالید تا طعم و عطر بهتری بگیرد.

طعم‌دهی با ترفندهای حرفه‌ای

اضافه کردن کمی آب لیموی تازه یا سرکه در مراحل پایانی پخت گوشت، طعم ساندویچ را متعادل‌تر می‌کند. سبزیجات تازه (مثل برگ جعفری یا ریحان) به ترکیب طعم‌ها عمق بیشتری می‌دهند و باعث می‌شوند ساندویچ ژیگو بسیار لذیذتر شود.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

ساندویچ ژیگو فرانسوی در خانه

اگر می‌خواهید تنوع ایجاد کنید، به‌جای طرز تهیه ساندویچ ژیگو با گوشت گوساله می‌توانید از گوشت گوسفندی کم‌چرب یا حتی فیله مرغ استفاده کنید. آماده کردن ساندویچ ژیگو با گوشت گوسفند یا مرغ، زمان پخت را کاهش می‌دهد و طبیعتا گوشت در مدت کوتاه‌تری نسبت به گوشت گوساله، کاملا پخته می‌شود. گوشت گوسفند در ساندویچ ژیگو، طعم متفاوتی دارد و یک گزینه ایده‌آل برای مهمانی‌ها یا وعده‌های ویژه است.

ساندویچ ژیگو با نان خانگی یا سبوس‌دار

نان باگت فرانسوی برای ساندویچ ژیگو بسیار مناسب است، اما اگر به‌دنبال گزینه‌ای سالم‌تر هستید از نان سبوس‌دار یا نان‌های خانگی استفاده کنید. برای درست کردن نان خانگی می‌توانید از دستور طرز تهیه نان پیتا مخصوص شاورما استفاده کنید.

ساندویچ ژیگو با سس ترکیبی دست‌ساز

برای خوش‌طعم‌تر شدن ساندویچ ژیگو می‌توانید از یک سس ترکیبی دست‌ساز استفاده کنید که طعم گوشت و نان را چند برابر لذیذتر می‌کند. در ادامه چند دستور سس خانگی را همراه با تمام نکات کاربردی مورد نیاز برای آماده کردن آن‌ها ببینید.

اگر زمان کافی برای آماده کردن سس‌های ترکیبی ساندویچ را ندارید و ترجیح می‌دهید مدل‌های آماده را جایگزین کنید،سس‌های بسیار خوشمزه سس باربیکیو، سس سیر و سس برگر کاله جزو بهترین انتخاب‌ها هستند. برای تنوع بیشتر و طعم‌های متفاوت دیگر هم می‌توانید از انواع سس کاله استفاده کنید.

ساندویچ ژیگو با سس مخصوص

برای افزایش طعم ساندویچ، ترکیبی از پنیر خامه‌ای، سس خردل و عسل را با هم مخلوط کنید و به‌عنوان سس داخل نان بمالید. سس لیمو و روغن زیتون با کمی رزماری تازه هم طعم خوبی به گوشت و سبزیجات می‌دهد.

این‌ سس‌ها باعث می‌شود مزه ساندویچ ژیگو حرفه‌ای‌تر و خاص‌تر شود.

طرز تهیه ساندویچ ژیگو با تمام نکات و ترفندها

گردآوری: کلبه سرگرمی
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کلبه سرگرمی بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا