سرگرمی

مقایسه میزان کالری و ارزش غذایی هر ۱۰۰ گرم ماهی کپور در ۲حالت سرخ شده و کبابی

در این مطلب از سایت کلبه سرگرمی می خواهیم شما را با میزان کالری که ماهی کپور به صورت خام، سرخ شده و کبابی دارد آشنا کنیم و شما را با ارزش غذایی آن مطلع کنیم. همراه ما باشید.

گوشت ماهی کپور بوی قوی تری نسبت به انواع دیگر دارد. بدن این نوع ماهی پرگوشت است. ماهی کپور پرورشی به دلیل تغذیه متفاوتش گوشتی کم بو، اما چرب تر دارد. برای گرفتن بوی ماهی کپور بهتر است آن را پس از پاک کردن و یک ساعت قبل از سرخ کردن نیم ساعت در محلولی شامل یک لیترآب سرد و چند قاشق سرکه سفید بخوابانید.

امگا ۳ موجود در ماهی کپور برای تغذیه قلب مفید است. امگا۳ باعث طبیعی شدن ضربان قلب می شود. بنابراین مصرف این ماده به کاهش بیماری های کمکی می کند. ماهی کپور یکی از منابع عالی برای تامین نیاز بدن است.همچنین ماهی کپور به کنترل فشار خون و کلسترول نیز کمک می کند.

کالری و ارزش غذایی ماهی کپور

  •  در هر ۱۰۰ گرم ماهی کپور سرخ شده ۱۶۲ کالری وجود دارد.
  •  یک سهم (۱۱۵ گرم) از ماهی کپور سرخ شده ۱۸۶ کالری دارد.
  •  یک تکه متوسط (۳۰ گرم) از ماهی کپور سرخ شده ۴۹ کالری دارد.
  •  ۱۰۰ گرم ماهی کپور خام دارای ۱۲۷ کالری می باشد.
  •  ۱۰۰ گرم ماهی کپور کبابی دارای ۱۳۵ کالری می باشد.

ارزش غذایی ماهی کپور:

تشکیل دهنده اصلی مقدار در ۱۰۰ گرم
انرژی (کالری) ۱۲۷ کیلوکالری
کربوهیدرات ۰.۰۰ گرم
پروتئین ۱۷.۸۳ گرم
چربی ۵.۶۰ گرم
آب ۷۶.۳۱ گرم
فیبر ۰.۰۰ گرم
قند ۰.۰۰ گرم
کلسترول ۶۶.۰۰ میلی گرم

برای کاهش کالری ماهی کپور سرخ شده پیشنهاد می کنیم:

  1. برای پخت ماهی از تابه‎ های نچسب و مقدار کم روغن استفاده کنید.
  2. به جای غوطه ور کردن ماهی در روغن، آن را در فر یا با ایر فرایر بپزید.
  3. قبل از پخت، ماهی را با ادویه، لیمو و سیر مزه دار کرده و از پوشاندن سطح ماهی با آرد اجتناب کنید.

آیا ماهی کپور سرخ شده را می توان در برنامه کاهش وزن مصرف کرد؟

اگرچه کالری ماهی کپور سرخ شده نسبت به ماهی بخارپز یا آب پز بیشتر است، اما همچنان می توان آن را به صورت کنترل شده و متعادل در رژیم کاهش وزن گنجاند. ماهی کپور به دلیل دارا بودن پروتئین بالا و چربی های سالم، احساس سیری طولانی تری ایجاد می کند و در صورتی که با مقدار کم روغن تهیه شود، می تواند یک وعده مناسب باشد.

نکاتی برای مصرف ماهی کپور سرخ شده در رژیم کاهش وزن:

  •  به جای برنج زیاد، آن را با سبزیجات بخارپز یا سالاد مصرف کنید.
  •  از سرخ کردن طولانی و روغن زیاد خودداری کنید.
  •  پوست ماهی که بیشتر چربی را جذب می کند جدا کنید.

طرز تهیه ماهی کپور سرخ شده

مواد اولیه برای تهیه ماهی کپور سرخ شده:

  •  ماهی کپور تازه (حدود یک عدد متوسط)
  •  آب لیمو تازه یا نارنج
  •  سیر (چند حبه له شده)
  •  زردچوبه
  •  نمک و فلفل سیاه
  •  آرد سفید یا آرد برنج (برای پوشش)
  •  روغن مخصوص سرخ کردنی
  •  سبزی معطر خشک (دلخواه)

طرز تهیه ماهی کپور سرخ شده:

ماهی کپور را کاملاً پاک کرده، داخل و بیرون آن را بشویید. با چاقو، روی بدن ماهی چند برش مورب ایجاد کنید تا مزه ادویه ها به خوبی به آن نفوذ کند. سیر، آب لیمو، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و داخل و خارج ماهی را به این ترکیب آغشته کنید.

اجازه دهید ماهی حداقل ۲ ساعت در یخچال مزه دار شود. در یک تابه با روغن کم (یا با استفاده از اسپری روغن)، ماهی را با حرارت متوسط سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی شود. در صورت امکان، به جای سرخ کردن، ماهی را در فر یا ایر فرایر با کمی روغن بپزید تا کالری ماهی کپور سرخ شده کاهش یابد.

در نهایت، ماهی کپور سرخ شده را با زیتون و سالاد سرو کرده و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا