گوناگون

۴ نشانه عسل تقلبی

آن شیشه طلایی و محبوب در آشپزخانه شما که برخی از صبح‌ها مایع شیرین درون آن را به همراه کره یا خامه میل می‌کنید و ظاهری ضخیم، براق و شیرین دارد، ممکن است آنقدر که به نظر می‌رسد خالص نباشد.

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: تقلیدهای هوشمندانه‌ای از عسل، از شربت‌های شکر گرفته تا مخلوط‌های شکر زرد، در بازار وجود دارد. اما مشکل چیست؟ عسل‌های تقلبی دقیقا مانند عسل طبیعی به نظر می‌رسند و همان طعم را می‌دهند. اما قاشق شما به همراه چند ترفند خانگی ساده می‌تواند حقیقت را آشکار کند. در این مطلب به نحوه تشخیص اینکه آیا عسل شما واقعا شهد طبیعی است یا فقط شکر در لباس مبدل دارد، اشاره شده است.

خیلی با کیفیت به نظر می‌رسد

عسل اصل غلیظ، به آرامی از قاشق فرو می‌ریزد و چسبناک است. وقتی آن را می‌ریزید، قبل از اینکه کاملا روی نان ریخته شود، یک رشته طولانی و پیوسته تشکیل می‌دهد. عسل تقلبی، به خصوص اگر با شربت گلوکز یا ملاس مخلوط شود، بیشتر تمایل به روان شدن دارد. مانند شربت، سریع می‌چکد، زیرا قندهای اضافه شده ویسکوزیته (مقاومت در برابر جاری شدن) آن را کاهش می‌دهند.

بوی عسل واقعی نمی‌دهد

عسل واقعی بوی گل‌هایی را که از آن‌ها گرفته شده دارد، گاهی ملایم و گلی و گاهی خاکی است. عسل تقلبی اغلب بوی بیش از حد شیرین دارد یا اصلا عطری ندارد، به خصوص اگر بیش از حد فرآوری شده باشد. اگر شیشه را باز کنید و هیچ عطر طبیعی حس نکنید، این اولین علامت هشدار به شماست.

به طرز عجیبی متبلور می‌شود

عسل خالص به مرور زمان تمایل به متبلور شدن (بلوری می‌شود) دارد و دانه‌های ریز شکر مانند تشکیل می‌دهد که کاملاً طبیعی است و در واقع نشانه خوبی است. با این حال، عسل تقلبی ممکن است یا هرگز متبلور نشود (به دلیل شربت ذرت اضافه شده) یا به دلیل غلظت ناهموار شکر، کریستال‌های بزرگ و سختی تشکیل دهد. یک قاشق کوچک را به آرامی گرم کنید. عسل خالص به طور یکنواخت ذوب می‌شود، بافت عسل تقلبی ممکن است از هم جدا شود.

۳ آزمایش خانگی آسان برای شناسایی عسل تقلبی

4 نشانه عسل تقلبی

آزمایش آب: یک لیوان آب با دمای اتاق بردارید و یک قاشق چایخوری عسل در آن بریزید. عسل خالص بدون اینکه فورا حل شود، مستقیما به ته ظرف می‌رود. عسل تقلبی به سرعت شروع به پخش شدن یا حل شدن می‌کند، آن شربت‌های اضافی تقریبا فوراً با آب مخلوط می‌شوند. می‌توانید لیوان را به آرامی بچرخانید اگر عسل داخل آن خیلی راحت حل شد، آن شیشه دستکاری شده است.

آزمایش شعله: یک فتیله پنبه‌ای خشک یا چوب کبریت را در عسل فرو کنید و سعی کنید آن را روشن کنید. عسل خالص (که رطوبت اضافی ندارد) باعث می‌شود فتیله به طور پیوسته بسوزد. عسل تقلبی اغلب حاوی آب یا شربت‌های شکر اضافه شده است که فتیله را بیش از حد مرطوب می‌کند تا آتش بگیرد. فقط قبل از آزمایش مطمئن شوید که فتیله کاملا خشک است. هرگونه رطوبت خارجی می‌تواند نتیجه را تغییر دهد.

آزمایش لکه گذاری: یک تکه دستمال کاغذی سفید ساده یا کاغذ خشک ‌کن بردارید و مقدار کمی عسل روی آن بریزید. عسل خالص غلیظ می‌ماند و از آن عبور نمی‌کند. عسل تقلبی به سرعت به کاغذ نفوذ می‌کند و یک رد خیس از خود به جا می‌گذارد که نشانه واضحی از آب یا شربت اضافه شده است.

سرنخ یخچال

اگر عسل را در یخچال نگهداری کنید، نمونه‌های تقلبی اغلب به صورت ناهموار متبلور می‌شوند یا به لایه‌های جدا از هم تبدیل می‌شوند. عسل خالص غلیظ می‌شود اما بافت ثابتی دارد.

چطور عسل تقلبی نخریم؟

به دنبال برچسب‌هایی باشید که روی آن‌ها نوشته شده باشد «خام» و «فرآوری نشده» یا « اما فقط به کلمات اکتفا نکنید. زنبورداران محلی یا تولیدکنندگان کوچک و مورد اعتماد نیز می‌توانند عسل‌های قابل اعتمادتری نسبت به عسل‌های مخلوط در بازار ارائه دهند. به طور خلاصه، عسل خالص، غلیظ، معطر و به طور طبیعی ناقص است؛ دقیقا همانطور که باید باشد. دفعه بعد که قاشق را در آن فرو می‌کنید، به ظاهر، بو و جریان آن توجه کنید. چند ثانیه آزمایش می‌تواند شما را از یک شیشه پر از شکر که وانمود می‌کند مملو از طلای مایع است، نجات دهد.

بیشتر بخوانید:

  • مصرف عسل در بارداری برای جنین مفید است یا مضر؟
  • ۶ ماده غذایی که هرگز نباید با عسل ترکیب کنید

گردآوری: کلبه سرگرمی
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کلبه سرگرمی بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا