کاهش مصرف قند در دوران نوزادی، راز قلب سالم در بزرگسالی

نتایج یک پژوهش تازه در بریتانیا نشان میدهد کودکانی که در دوران سهمیهبندی قند پس از جنگ جهانی دوم متولد شدند و در سالهای نخست زندگی قند کمتری مصرف کردند، در بزرگسالی کمتر دچار بیماریهای قلبی، سکته و نارسایی قلبی شدهاند.
همشهری آنلاین – مریم شیرافکن: پژوهشگران بریتانیایی با بررسی یک «آزمایش طبیعی» نادر از دوران پس از جنگ جهانی دوم نشان دادهاند کودکانی که در سالهای سهمیهبندی قند به دنیا آمده و بزرگ شدهاند، در بزرگسالی قلب سالمتری دارند.
این مطالعه که در مجله علمی BMJ منتشر شده، بیش از ۶۳ هزار نفر از متولدین سالهای ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۶ را بررسی کرده است. نتایج نشان میدهد افرادی که در نخستین هزار روز زندگی در معرض مصرف کم قند بودند، در بزرگسالی تا ۳۰ درصد کمتر دچار بیماریهای قلبی، سکته یا نارسایی قلبی شدهاند.
قند کمتر، قلب سالمتر
نتایج منتشرشده در مجله علمی BMJ نشان داد گروهی که در ۱۰۰۰ روز نخست زندگی در معرض قند کمتر بودند، در بزرگسالی تا ۳۰ درصد کمتر دچار بیماریهای قلبی، سکته و نارسایی قلبی شدند. حتی تصاویر MRI قلب این افراد نیز عملکرد بهتر قلب را تأیید کرد.
پیامی برای امروز
پژوهشگران میگویند یافتههای این مطالعه نشان میدهد تغذیه دوران بارداری و سالهای نخست کودکی تأثیر بلندمدتی بر سلامت قلب دارد. کاهش قندهای افزوده در رژیم مادران باردار و نوزادان میتواند به عنوان یک اقدام ساده اما مؤثر برای پیشگیری از بیماریهای قلبی در آینده به کار گرفته شود.
منبع:
Zheng, J., Zhou, Z., Huang, J., Tu, Q., Wu, H., Yang, Q., Qiu, P., Huang, W., Shen, J., Yang, C., & Lip, G. Y. H. (۲۰۲۵). Exposure to sugar rationing in first ۱,۰۰۰ days after conception and long-term cardiovascular outcomes: natural experiment study. BMJ, ۳۹۱, e۰۸۳۸۹۰. DOI ۱۰.۱۱۳۶/bmj-۲۰۲۴-۰۸۳۸۹۰. https://www.bmj.com/content/۳۹۱/bmj-۲۰۲۴-۰۸۳۸۹۰
گردآوری: کلبه سرگرمی
شما چه نظری دارید؟ دیدگاه خود را در سایت کلبه سرگرمی بنویسید.




